Fathead pizza
Etter å ha prøvd utallige pizzaoppskrifter uten mel, har jeg funnet min favoritt. Denne pizzaen kalles Fathead Pizza, og har blitt veldig populær i lavkarbomiljøet. Orginaloppskriften finner du her.
Erstatt gjerne litt av mandelmelet med kokosmel, sesammel, pofiber eller FiberFin for å tone ned mandelsmaken litt.
Dette trenger du
Bunn
175 g (3,6 dl) ferdigrevet mozzarella (jeg bruker Coop sin)
2 ss kremost
90 g (1,75 dl) mandelmel eller malte mandler
1 egg
1/2 ts salt
olivenolje
Tomatsaus
1 boks hermetiske tomater
2 fedd hvitløk
1 ss oregano
ca 1 ts salt
Fyll
Revet ost
Stekt kjøttdeig, bacon, salami eller annet kjøtt du liker
Grønnsaker som paprika, løk og sopp.
Fremgangsmåte
Bunn
- Sett stekovnen på 220°C
- Varm mozzarella og kremost i en bolle i mikrobølgeovnen i 60 sekunder, ta ut og rør og kjør i 30 sekunder til. Alternativt kan du varme det i en kasserolle på medium varme. Ostemassen skal være smeltet.
- Bland inn de andre ingrediensene, og rør godt.
- Legg deigen på et bakepapir, og smør litt olivenolje på et nytt bakepapir som du legger oppå deigen igjen. Kjevle til deigen blir jevnt fordelt i et tynt lag.
- Fjern det øverste bakepapiret, og prikk deigen med en gaffel. Stekes i stekeovnen i ca 10-12 minutter, slik at den blir lys brun. Ta deigen ut av ovnen.
Tomatsaus
- Mens deigen står i ovnen lages tomatsausen
- Kok opp hermetiske tomater i en kasserolle
- Tilsett finhakket hvitløk, oregano og smak til med salt.
- La sausen koke inn til den blir tykk
Fyll
- Smør et tynt lag tomatsaus på bunnen, og ha på revet ost og det fyllet du liker.
- Sett pizzaen i ovnen igjen, og stek til osten har blitt gyllen. Det tar ca 10-15 minutter.
- Server gjerne med en god salat til.