Fathead pizza

Etter å ha prøvd utallige pizzaoppskrifter uten mel, har jeg funnet min favoritt. Denne pizzaen kalles Fathead Pizza, og har blitt veldig populær i lavkarbomiljøet. Orginaloppskriften finner du her.

Erstatt gjerne litt av mandelmelet med kokosmel, sesammel, pofiber eller FiberFin for å tone ned mandelsmaken litt.

Dette trenger du

Bunn
175 g (3,6 dl) ferdigrevet mozzarella (jeg bruker Coop sin)
2 ss kremost
90 g (1,75 dl) mandelmel eller malte mandler
1 egg
1/2 ts salt
olivenolje

Tomatsaus
1 boks hermetiske tomater
2 fedd hvitløk
1 ss oregano
ca 1 ts salt

Fyll
Revet ost
Stekt kjøttdeig, bacon, salami eller annet kjøtt du liker
Grønnsaker som paprika, løk og sopp.

Fremgangsmåte

Bunn

  1. Sett stekovnen på 220°C
  2. Varm mozzarella og kremost i en bolle i mikrobølgeovnen i 60 sekunder, ta ut og rør og kjør i 30 sekunder til. Alternativt kan du varme det i en kasserolle på medium varme. Ostemassen skal være smeltet.
  3. Bland inn de andre ingrediensene, og rør godt.
  4. Legg deigen på et bakepapir, og smør litt olivenolje på et nytt bakepapir som du legger oppå deigen igjen. Kjevle til deigen blir jevnt fordelt i et tynt lag.
  5. Fjern det øverste bakepapiret, og prikk deigen med en gaffel. Stekes i stekeovnen i ca 10-12 minutter, slik at den blir lys brun. Ta deigen ut av ovnen.

Tomatsaus

  1. Mens deigen står i ovnen lages tomatsausen
  2. Kok opp hermetiske tomater i en kasserolle
  3. Tilsett finhakket hvitløk, oregano og smak til med salt.
  4. La sausen koke inn til den blir tykk

Fyll

  1. Smør et tynt lag tomatsaus på bunnen, og ha på revet ost og det fyllet du liker.
  2. Sett pizzaen i ovnen igjen, og stek til osten har blitt gyllen. Det tar ca 10-15 minutter.
  3. Server gjerne med en god salat til.
Spre ordet!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: