Hjemmelaget gelegodteri uten sukker
Hjemmelaget gelegodteri som er populært både hos store og små.
Gelatin er et rent, lettopptakelig proteintilskudd som er bra for fordøyelsen og for å forebygge/helbrede tarmskader. Bidrar til å bygge opp kollagen og alt av bindevev i kroppen, og til økt muskelmasse. Fint for småbarn med fordøyelsesproblemer og for alle som ønsker å opprettholde god og stabil helse.
Ingredienser
200 g frosne bringebær
1 + 1 dl vann
1 sitron
7-8 ss gelatinpulver (evt. 45 gelatinblader)
eventuelt steviadråper eller Erythritol (Sukrin) til søtning
Fremgangsmåte
Hell bær og 1 dl vann i en liten kasserolle, og småkok under lokk i 10 minutter til smaken er trekt ut. Legg gelatinen i bløt i 1 dl vann i 5 minutter. Sil av bæra og bland gelatinen inn i den varme vesken slik at gelatinen smelter. Press sitronsaften ut av sitronen, og bland inn i vesken. Tilsett eventuelt steviadråper/sukrin til slutt, og rør godt med en visp.
Totalt skal det være 3 dl veske til 7-8 ss gelatinpuver.
Om det danner seg skum på toppen fjerner du det med en skje. Tøm over i silikonformer for sjokolade eller en passende boks.
Oppbevares i tett boks i kjøleskap.
Ps. 1 ss gelatinpulver tilsvarer 6 gelatinblader