Hjemmelaget gløgg uten sukker

Nydelig hjemmelaget gløgg uten tilsatt sukker.

Du har kanskje ikke tenkt på at det går an å lage gløggen selv? Med denne oppskriften kan du enkelt lage din egen gløgg. Den er ikke så søt og kvalmende som gløggen fra butikken, og du kan drikke denne med god samvittighet.

Ingredienser

400 g bringebær
100 g blåbær
1,5 l vann
2 dl sukrin + litt stevia
1 kanelstang
7-8 nellikspiker
1 liten bit frisk ingefær
1/2 ts malt kardemomme

Fremgangsmåte

  1. Bland alt i en kjele og kok opp.
  2. La det stå å småkoke i 1 time med lokk.
  3. Sil av og hell på en flaske eller server.
  4. Server med hakkede mandler og eventuelt noen gojibær.

Du kan også tilsette litt raspet skall av appelsin, sitron eller lime. Da bør du bruke økologisk frukt som ikke har sprøytemiddel i skallet. Pass da på å ikke få med det hvite på innsiden av skallet som gir bitter smak.

Om du ønsker et alternativ med alkohol, kan du bruke midre vann i oppskriften. Tilsatt da rødvin eller sprit rett før servering. Ikke la alkoholen koke!

Det kan være godt med mer bær, men husk at da blir det mer karbohydrater i gløggen.

Spre ordet!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: